Home. Wijnen. Wijn & Spijs. Proeverijen. Etiketten. Relatiegeschenken. Verhuur. Contact.
Wijn en Spijs

Iedereen weet dat de juiste combinatie van gerecht en wijn een feestje is voor je smaakpapillen. Met de eindeloze keuzes in gerechten en wijnen kan het vinden van de ultieme “match” knap lastig zijn.  Normaal gesproken combineer je de zwaarte van het meest dominante


De juiste combinatie van wijn & spijs
                             
is puur genieten............

dominante onderdeel van je gerecht met de zwaarte van de wijn. Omdat er zoveel gerechten, zoveel wijnen en zoveel persoonlijke smaken zijn, is de combinatie eten en wijn niet 100% dekkend samen te vatten. Met de bijgaande tips kunnen we u wel een richtlijn geven.  


Naast deze tips kunt u ook gebruik maken van de adviezen in bijgaande schema’s: één voor witte wijn en één voor rode wijn.Wijn en spijs is vaak durven te combineren en…..

kan verrassende gespreksstof opleveren!

TIPS

Regio combinaties Over het algemeen geldt dat gerechten uit een regio goed combineren met wijnen uit diezelfde regio.”If it grows together, it goes together.Combineer smaken   Zoek smaken bij elkaar: een aardse Pinot Noir gaat goed met champignonsoep en een citrusachtige Sauvignon Blanc is lekker bij vis met citroen.Van licht naar donker  Een ouderwetse maar toch wel rake “rule of thumb”: bouw de wijnen tijdens een diner op van licht naar zwaar.      


Contrast combineren

Algemeen wordt uitgegaan van “parallel combineren” (lichtere wijn met lichter eten). Durf ook eens te combineren: bijvoorbeeld een stevige Paste Bolognese met een frisse Valpolicella.Meer tips