Home. Wijnen. Wijn & Spijs. Proeverijen. Etiketten. Relatiegeschenken. Verhuur. Contact.

    Mousserende wijnen / Champagne

FRANKRIJK
406106  Jacquart Champagne Mosaïque Brut


CATEGORIE: Mousserende wijn

HERKOMST: Frankrijk - Champagne

DRUIVENSOORT: 50% Chardonnay, 35% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier

VINIFICATIE: Gemaakt van verschillende crus, klassieke Champagne vinificatie. De Champagne verblijft vervolgens 3 jaar in fles in de kelder waarbij tijdens de 2e gisting de mousse ontstaat.

KARAKTER: Sprankelend van kleur, fijne mousse. Zuiver van smaak, met duidelijke chardonnay kenmerken zoals wit fruit (peer) en geroosterd brood. De lange afdronk is verfrissend en lang.

WIJN & SPIJS: Gekoeld serveren op ongeveer 8°C. Heerlijk als aperitief, maar kan ook tijdens de hele maaltijd worden doorgedronken (visgerechten, verse geitenkaas en diverse desserts).

HOUDBAAR: Nu op dronk

EXTRA INFO: Deze champagne is tijdens een groot aantal internationale concoursen bekroond. Le Mondial de Bruxelles: Grande Medaille d'Or, Guide Hachette des Vins.

PRIJS: €29,95
ITALIË
407105  La Gioiosa Bianco Frizzante


CATEGORIE: Mousserende witte wijn

HERKOMST: Italië - Trentino

DRUIVENSOORT: Diversen

VINIFICATIE: Moderne, temperatuur gecontroleerde, rosé vinificatie in een hermetisch afgesloten tank, waardoor de vrijkomende koolzuur onderdeel gaat uitmaken van de wijn.

KARAKTER: Strogeel van kleur met een lichte mousse. De geur is fris met elementen van wit fruit. De smaak is sappig en verfrissend, met een licht bittertje aan het eind.

WIJN & SPIJS: Gekoeld serveren op ongeveer 8 - 10°C. Bijzonder plezierig aperitief en ook geschikt om wat lichte gerechten te begeleiden.

HOUDBAAR: Jong drinken

EXTRA INFO: Alcoholpercentage 10%

PRIJS: €5,59
407104  La Gioiosa Rosato Frizzante


CATEGORIE: Mousserende rosé wijn

HERKOMST: Italië - Trebntino

DRUIVENSOORT: Merlot, Cabernet en Malbec

VINIFICATIE: Moderne, temperatuur gecontroleerde, rosé vinificatie in een hermetisch afgesloten tank, waardoor de vrijkomende koolzuur onderdeel gaat uitmaken van de wijn.

KARAKTER: Frisse licht roze kleur. In de geur zijn elementen van aardbei en abrikozen waarneembaar. De smaak is prettig, zacht met frambozen en cassis indrukken. Licht zoetje in de afdronk.

WIJN & SPIJS: Gekoeld serveren op ongeveer 8 - 10°C. Lekker als aperitief. Omdat deze wijn een relatief laag alcoholpercentage (10%) heeft, ideaal voor een warme dag op het terras.

HOUDBAAR: Jong drinken

EXTRA INFO:

PRIJS: €5,59


407103  La Gioiosa Prosecco Filo


CATEGORIE: Licht mousserende witte wijn

HERKOMST: Italië - Treviso  

DRUIVENSOORT: Prosecco

VINIFICATIE: Moderne, temperatuur gecontroleerde, witte wijn vinificatie in een hermetisch afgesloten tank, waardoor de vrijkomende koolzuur onderdeel gaat uitmaken van de wijn.

KARAKTER: Heeft een lichte zachte mousse. De geur is fris met nuances van wit fruit en citrus. De smaak is sappig en verfrissend, met een lekker klein bittertje in de afdronk.

WIJN & SPIJS: Gekoeld serveren op ongeveer 8 tot 10°C. Deze feestelijke drank is niet alleen lekker als aperitief (puur of gemixt met b.v. een scheutje limoncello) en ook als borrelwijn maar past ook prima bij de lunch, diner of dessert. Is heerlijk bij risotto, speciaal wanneer deze bereid is met bijvoorbeeld mosselen of witvis (het kan er zelfs in worden verwerkt), bij klassieke carpaccio, anti pasti, risotto schelpdieren, focacia met zongedroogde tomaatjes en ook bij muffins.

HOUDBAAR: Jong drinken.

EXTRA INFO: La Gioiosa is een naam die direct wordt geassocieerd met de Treviso regio. Al drie generaties lang maakt de familie Moretti Polegato er verschillende wijnen. Rood, wit, prosecco, spumante en ook grappa's. Een modern bedrijf dat uitstekende kwaliteit levert en nadruk legt op het sociale karakter van de inwoners van de streek.  

PRIJS: €7,95407101  Rotari Cuvée 28 - Mezza Corona


CATEGORIE: Mousserende witte wijn

HERKOMST: Italië - Trentino - Noord

DRUIVENSOORT: 90% Chardonnay, 10% Pinot Nero

VINIFICATIE: Druiven worden met de hand geplukt. Fermentatie volgens de 'metodo classico' waarbij de 2e vergisting in de fles plaatsvindt. Een lange lagering van 28 maanden zorgt voor de fijne mousse.

KARAKTER: De kleur is strogeel, met een opvallende sparkeling. De geur is intens, elegant en complex. De smaak droog, vol en harmonieus, met rijpe tonen. Een bijzondere wijn van grote klasse.

WIJN & SPIJS: Gekoeld serveren op ongeveer 6 - 8°C. Prachtig als aperitief en heerlijk als begeleider van St. Jacobsschelpen in roomsaus, gebakken tong en kalfsvlees.

HOUDBAAR: Nu op dronk

EXTRA INFO: Deze wijn wordt geclassificeerd als "Talento". Deze benamimg is in het leven geroepen als kenmerk voor Italiaanse mousserende wijn gemaakt volgens de "Methode Champanoise".

PRIJS: €11,95


407102  Rotari rosé - Mezza Corona


CATEGORIE: Mousserende rosé wijn

HERKOMST: Italië - Trentino - Noord

DRUIVENSOORT: 75% Pinot Nero, 25% Chardonnay90%

VINIFICATIE: De wijn wordt gemaakt volgens de "Methodo Classico". Na vergisting rijpt de wijn 24 maanden op zijn gist in de fles zodat er een fijne mousse ontstaat.

KARAKTER: Zacht roze kleur. Een elegante, door rood fruit gedomineerde neus. Zachte aanzet, fijne en zachte mousse, droog en smaakvol. Vooral veel rood fruit en frisse tonen.

WIJN & SPIJS: Gekoeld serveren op ongeveer 6 - 8°C. S Deze wijn is uitstekend geschikt als aperitief, bij luxe borrelhapjes, bij zomerse visgerechten of bij een salade gecombineerd met fruit.

HOUDBAAR: Nu op dronk, nog enkele jaren houdbaar.

EXTRA INFO: De druiven voor deze wijn groeien in de Val dell'Adige ten noorden van Trento. MezzaCorona maakt hiermee een serieuze mousserende wijn van zeer hoge kwaliteit.

PRIJS: €11,95
SPANJE409107  Cava Duc de Foix brut


CATEGORIE: Mousserende witte wijn

HERKOMST: Spanje - Penedès   

DRUIVENSOORT: Macabeo, Xarel-lo en Parellada

VINIFICATIE: De Cava wordt gemaakt volgens de methode van de tweede gisting op de fles (método tradicional).

KARAKTER: Lichtgeel van kleur, veel fruit en verfrissend van smaak. Deze speciale selectie heeft een rijpingsproces van twee en een half jaar achter de rug, dit is duidelijke herkenbaar in de elegantie en de complexiteit van de wijn.

WIJN & SPIJS: Gekoeld serveren op ongeveer 8 tot 10°C.

HOUDBAAR:

EXTRA INFO: Alcoholpercentage 12%.   Uitstekende mousserende wijn.

PRIJS: €7,25